– A kosárlabda nélkül eltelt hetek után érthetően már mindenkinek nagyon hiányzott a mozgás, ráadásul van is mit bepótolniuk a fiúknak – mondta a szakmai igazgató. – Gaser Potocnik vezetésével most tizenkét játékossal dolgozunk, sok egyéni képzés, kiscsoportos munka, sportsérülések megelőzésére irányuló feladatok végrehajtása és képességfejlesztés szerepel a programban. Ezen felül a szakmai stáb kezdi kialakítani a csapat következő szezonbeli játékstílusát.

A fiatalokon, azaz Pallai Tamáson, Gilszki Eriken, Csák Bencén, Frank Áronon, Arnóth Zoltánon, Samuel Taiwon, Rudner Gáboron kívül együtt dolgozik a gárdával a csapatkapitány Kovács Péter, Juhos Levente, az Oroszlányból hazatérő Zsíros Péter, a PVSK-tól szerződtetett Pongó Máté, valamint a szerződését két évvel meghosszabbító horvát center, Marjan Cakarun is.

Nagy szükségünk volt arra, hogy együtt dolgozhasson a keret meglévő része, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a klasszikus nyári szabadságra milyen állapotban mennek el a játékosok. Ecseki Dániel erőnléti edző sokat foglalkozik a fiúkkal, s a hónap végén minden játékos megkapja a rá vonatkozó egyéni edzéstervet, amit a szünidőben kell majd elvégezniük az aktív pihenő idő lejárta után. Augusztusban mindenkinek az elvárt állapotban kell megérkeznie az edzőtáborba.

Addig azonban sok feladat vár még a klub vezetésére és a szakmai stábra.

– Természetesen hozzánk is érkeznek ajánlatok külföldi játékosokról, Gasper Potocnikkal és Szarvas Gáborral rengeteg videót megnézünk és folyamatosan tárgyalunk menedzserekkel. Ezen sokat dolgozunk, remélem hamarosan megtaláljuk azokat az embereket, akikkel ütőképes, jó csapatot tudunk formálni.

Az eddigi új igazolásokról is mondott véleményt a szakmai igazgató.

– Pongó Máté személyében az irányítóposztra egy fiatal, de rutinos magyar játékost sikerült megszereznünk, ami nagy előrelépés az előző évadhoz képest. Máté klasszikus irányító, aki a kontrolált játékban lesz nagy segítségére csapatunknak. Kiválóan olvassa a játékot, jól szervezi a támadásokat, jó passzokkal hozza helyzetbe társait, s kellően veszélyes távolról is. Zsíros Péter szolnoki nevelés, ismerjük őt. Az elmúlt években Oroszlányban sokat erősödött, rutint szerzett. Bár elsősorban a négyes az ő posztja, de akkor sem jön zavarba, ha a hármas poszton találja magát. Nagyon hatékony a három pontos vonalon kívülről, remek érzékkel szedi, mind a támadó, mind a védő lepattanókat, s elképesztő fizikuma van. Nagyon agresszívan, kellemetlen stílusban védekezik, nem szeretnek ellene játszani az ellenfelek. Úgy vélem, velük nagyot léptünk előre csapatépítésben, hasznos emberek, akik erősebbé teszik a magyar magunkat.