Breaking news
  1. Az olasz A-ligából érkezik az Olajbányász irányítója
  2. PÓR PÉTER SZAKMAI IGAZGATÓ HONLAPUNKNAK NYILATKOZOTT
  3. SZARVAS GÁBOR ÚJABB KÉT ÉVIG MARAD
  4. KÉT ÉVIG AZ OLAJBÁNYÁSZ JÁTÉKOSA MARJAN CAKARUN
  5. GASPER POTOCNIK FOLYTATHATJA A SZAKMAI MUNKÁT SZOLNOKON

SPORTCSARNOK

A sportcsarnokban konferencia terem, kondicionáló terem, dopping- és orvosi szoba, VIP helyiség található. Mindkét nézőtéri oldalon igény szerint büfé üzemel, melyet cégünk üzemeltet.
A csarnok korszerű eredményjelző és hangosító rendszerrel is fel van szerelve, valamint minősítve van FIBA, Eurocup és Kosárlabda Magyar Kupa rendezvényekre.
A csarnok (mint sok más létesítményünk) rendelkezik mobil újraélesztő készülékkel, mely szívmegállás esetén nyújt segítséget. A csarnoki személyzet a készülék használatára kiképzett.

Méretei, kapacitása:

  • 42m x 25m (küzdőtér mérete, LED-fal és lelátó nélkül)
  • 34m x 21m (küzdőtér mérete, LED-fal nélkül, lelátóval)
  • 2300 fő (maximális néző-férőhely szám, rendezvény jellegétől változhat)
  • jelszavas wlan; 100/100 Mbit/sec internet kapcsolat

A megújulás folyamatos: a sportcsarnokot eredetileg 1975-ben adták át Szolnok város megalapításának 900. évfordulójára. 2000-ben teljeskörű felújítás, bővítés történt, ekkor többek között a csarnok azbesztmentesítése is megtörtént. Az utóbbi években teljes parkettacsere, új öltözőhelyiségek kialakítása, felszereltség növelése, a régi mobil lelátó új, korszerűbbre, betolhatóra való cseréje, wifi hálózat teljeskörű kiépítése, nagy sávszélességű internetkapcsolat (100/100 Mbit) bekötése, új, takarékos, nagy fényerejű, számítógépről vezérelhető LED küzdőtéri világítórendszer kiépítése, a kamerarendszer telepítése történt meg.

A csarnok állandó “lakhelye” a Szolnoki Olajbányász csapatának, akik itt játszák hazai mérkőzéseiket, valamint a klub irodája is itt található (főbejárat melletti lépcsőház, 2. emelet). A kosárlabda csapat mellett a szolnoki felnőtt röplabdások is e csarnokban játszák hazai mérkőzéseiket.
Az épület több, évek során állandósult időszaki rendezvénynek is helyt ad (pl. az óvodás sorváltók, a Tiszaligeti Napok egyes sportági versenyei, a Belépés Nem csak Tornacipőben játékos sorváltóverseny, valamint számos, nagy érdeklődést keltő kulturális és zenés produkció).